4 Kasım 2014 Salı

Arı mıyız yoksa penguen mi?

Soğuklar geldi, Demir'in tanımıyla 'akşam erken olmaya'başladı, biz de parkları bırakıp vaktimizi daha çok evde geçirerek oyunlarımızı oynamaya geri döndük. 

Geçen gün yarım saat içinde önce arı olduk. Tüm evi "vız vız" diyerek kanat çırpıp dolaştık. Çiçeklerden bal yaptık, yuvamızda oturduk. Sonra çekirge olup zıpladık, yaprak yedik. Karınca olduk, yardımlaşarak yuvamıza yemek taşıdık. Sonra da kelebek olduk. Kozamızda büyüyüp kırlarda uçup çiçeklere konduk. 

Başka bir gün de salondaki koltukların minderlerinden deniz yaptı Demir. Önce gemideydik, sonra dalgıç oluverdik. Balıkları takip ettik, resimlerini çektik. Batık gemiyi inceledik. Kutuplara gittik. Kutup ayısı, penguen ve fok olduk. Demir koltuklardan yerdeki minderlere atlarken tehlikeli  davranışlar yapıyor olsa da rahat davranmaya çalışıp sahilde anne kutup ayısı olarak dinlendim. 

Okuduğumuz kitapların bu oyunlarda çok faydası oluyor. İnternetten de hayvanların yaptıklarıyla ilgili bilgi edinmeye çalıştım oyunumuzu zenginleştirmek için. Arılarla  ilgili bilgi ararken Arı Maya videoları buldum. Demir biraz seyretmeye başladıysa da çabuk sıkıldı ve biz de ekranı kullanmaktan vazgeçip doğaçlama devam ettik. Zamanla daha kimler olacağız acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder