4 Mart 2015 Çarşamba

Kara doyduk

Bütün İstanbul'u kaplayan son 28 yılın rekortmen karı Beylikdüzü'ne daha da özenli davrandı. Demir bir önceki kar yağışından sonra ara ara "ne zaman kar yağacak?" diye soruyor; kar toplamak istediğini, kardan adam yapmak istediğini söylüyordu. Biz de bir daha yağarsa bunları gerçekleştirebileceğini söylesek de çok umutlu değildik; yaklaşan fırtınadan habersizdik. Birkaç hafta önce salı akşamüstü başlayan kar bir gün içinde bizim apartmanın bahçesini dizlerime kadar gelen karlarla doldurdu. Çarşamba günü Can'ın da evde olmasını fırsat bilip yağan kara aldırmadan çıktık dışarı. Çok soğuk olmasına rağmen biraz oynadık. Can Demir'i arabanın üstüne oturttuğunda Demir'den mutlusu yoktu. Ertesi gün ise kar dinmişti. Bahçeye çıktığımızda yürümekte zorlanabileceğimiz kadar çok kar vardı. Can ve Demir ellerine süpürgelerini alıp arabayı temizlemeye koyuldular. Bahçeyi de temizlemek istesek de o kadar çok karla bizim baş edebilmemiz mümkün olmadığından vazgeçtik. Karşımızdaki apartmanın bahçesinde kocaman sevimli bir kardan adam olduğunu camdan görmüştüm. Öylesini yapamayacağımızı bildiğimden Demir'i o kardan adamla tanıştırmak istedim. Ama o apartmanın bahçesindeki kar kalınlığı Demir'in boyundaydı neredeyse; yürüyemiyordu. Yılmadım; onu çeke çeke götürdüm kardan adama. Çok sevdi. Saçlarını, burnunu, düğmelerini inceledi. Karlara yatıp boylarımızı ölçmekten de geri kalmadık. Akşamüstü tekrar çıktığımızda bahçede ufak kardan adamlar yapmaya çalıştık. Can'la Demir kaydıraktan kar toplarını keyifle kaydırdılar.

Bu karlı günlerde belediyemiz ne yazık ki benim gözümde sınıfta kaldı. Anayollardan bazılarını temizlemiş olsalar da ara yolları ihmal ettiler. Haftalar öncesinden Can Demir'e onu Beton Fuarı'na götüreceğine ve kamyonlara bindireceğine dair için söz vermişti. Ya yollar açılmazsa da Demir'i götüremezsek diye bayağı dertlendim belediye yüzünden. Neyse ki Can arabayı temizlediği için ve yollardaki buzlar da yavaş yavaş erimeye başladığı için cuma sabahı Demir'i fuara götürebildik. İyi ki de götürmüşüz. Can'ın anlattığı kadarıyla Demir bir kamyondan inip diğerine binmiş defalarca. Kendi anlatırken de gözleri parlıyordu.

Demir bu sefer kara da doymuş anladığım kadarıyla. Artık sormuyor ne zaman kar yağacak diye. Yeni sorusu: Ne zaman yaz gelecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder